Home > Subsidieregeling

Subsidieregeling

Inwoners van de stad laten meegenieten van (h)eerlijke producten van Midden-Delflandse bodem. Dát is een van de missies van Groenfonds Midden-Delfland. Want wat je van dichtbij haalt, is smaakvoller en stukken duurzamer dan van ver. Heb jij een goed idee hoe we inwoners en ondernemers rondom Midden-Delfland lekker kunnen maken voor zuivel en vlees uit Midden-Delfland? En wil je dit idee verder brengen? Dan helpt Groenfonds Midden-Delfland je een handje met een opstartsubsidie.

De boeren van Midden-Delfland maken ambachtelijke producten die hun oorsprong hebben in het agrarisch landschap. Hun zuivel- en vleesproducten zijn van hoge kwaliteit en vol van smaak. Daarnaast zorgen de boeren ervoor dat het Midden-Delflandse landschap open, groen en authentiek blijft, met weidevogels en andere dieren.

(H)eerlijk en met oog voor de natuur
De meeste boeren in Midden-Delfland zijn al meer dan 10 jaar kringloopboer. Zij werken op kleine percelen. Biodiversiteit, klimaat, educatie en recreatie zijn leidend in hun bedrijfsvoering. Het zal je niet verbazen, dat hun commercieel verdienmodel stukken ingewikkelder is dan dat van hun collega’s elders in het land die intensiever en grootschaliger boeren. De zorg voor het landschap en kennisoverdracht levert namelijk veel werk op, maar amper extra inkomsten.

Nieuwe verdienmodellen nodig
Om hun werk voor het landschap te kunnen blijven doen, hebben onze melkveehouders nieuwe verdienmodellen nodig. Bijvoorbeeld door nieuwe producten te bedenken. Of hun zuivel en vlees via andere kanalen te verkopen via slimme marketingstrategieën. Het idee is dat het polderproduct vermarkt wordt in omliggende gemeenten als Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis én Pijnacker-Nootdorp. Het gebied van Oude Leede doet namelijk ook mee.

Het roer om, subsidie voor een goed idee!
Sluit deze stap mooi aan bij je huidige manier van leven of wilde je al langer iets anders doen? Groenfonds Midden-Delfland brengt je graag in contact met een boer om jouw plan verder te brengen. Let op, jouw idee moet daadwerkelijk leiden tot (extra) verkoop in de stad.

Meer weten?
Onderstaand staan inspirerende voorbeelden en de subsidieregeling met voorwaarden. Of neem contact op met Groenfonds Midden-Delfland via groenfonds@middendelfland.nl.


Gebied subsidieregeling