Home > Subsidieregeling

Subsidieregeling

De stad in met zuivel en vlees van Midden-Delfland

De boeren van Midden-Delfland maken ambachtelijke producten die hun oorsprong hebben in het agrarisch landschap. Hun zuivel- en vleesproducten zijn van hoge kwaliteit. Maar boeren doen veel meer dan dat. Ze zorgen ervoor dat het open en groene landschap rondom de steden in stand wordt gehouden. En dat weidevogels een veilig onderkomen vinden op hun weilanden.

Alleen met subsidie

Intensieve taken die van belang zijn en gewaardeerd worden, maar die niet doorberekend worden in de prijs van melk, kaas en vlees. Deze extra verantwoordelijkheden maken de commerciƫle bedrijfsvoering van boeren ook nog eens extra lastig. Boeren hebben minder uitbreidingsmogelijkheden - het landschap moet immers open en groen blijven - en ze moeten hun maai- en oogstcyclus aanpassen aan de broedtijd van weidevogels. Boeren kunnen deze extra taken alleen uitvoeren met subsidie.

Een kleine plus erop voor de natuur

Om het landschap met zijn weidevogels, rust en ruimte en de melkveehouderij ook in de toekomst in stand te houden, zouden de boeren hun extra taken structureel uitbetaald moeten krijgen. Bijvoorbeeld door Midden-Delflandse zuivel en vlees met een kleine plus voor de natuur in de polder te verkopen via supermarkten, speciaalzaken, horeca en streekmarkten in de steden.

Een goed idee?

Heeft u een slim idee hoe we de verkoop van agrarische producten uit Midden-Delfland kunnen organiseren? En wilt u dit initiatief uitvoeren? Dan komt u in aanmerking voor eenmalige stimuleringssubsidie van stichting Groenfonds Midden-Delfland.


Gebied subsidieregeling

Meer informatie en aanvragen

Zie voor meer informatie, procedure, randvoorwaarden en contact de onderstaande subsidieregeling.